U

Bolagskollen

Med hjälp av ViPo’s Bolagskollen ligger du steget före bedragarna tack vare ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag. När det sker en kreditupplysning eller ändring i dina bolags- eller personuppgifter blir du snabbt därpå meddelad via SMS och/eller e-post.

På grund av den lättillgängliga information som finns idag blir både ID-stölder och bolagskapningar allt vanligare. Som ett resultat av detta kunde SIFO, under slutet av 2018, rapportera att över 230 000 personer drabbats av någon form av ID-stöld under året. Utöver detta har dessutom Brottsförebyggande rådet lyft problemet och kallat denna typ av brott för ”kriminell infiltration av bolag”. 

Som ett gensvar till detta har vi på ViPo tagit fram Bolagskollen. Här får du  möjlighet att skydda dina uppgifter, samtidigt som du snabbt blir meddelad vid eventuella förändringar. Förutom ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag, kan du dessutom bevaka bolagsengagemang, kreditstatus och företagsintressen – allt för att få så bra koll på läget som möjligt!

 

Bolagskollen SINGEL

Skyddar 1 Person

 

295 KR

Bolagskollen TRIO

Skyddar 3 Personer

 

495 KR

Bolagskollen PRIO

Skyddar 5 Personer

 

595 KR

Med PRIO ingår Spärrservice och Skyddsdekaler.

I och med att vi haft Offentlighetsprincipen i Sverige ända sedan år 1766 är det inte helt oväntat att vårt internetbaserade samhälle skapar vissa problem. Trots att detta är en av våra grundstenar i lagstiftningen, innebär Offentlighetsprincipen kortfattat att våra personuppgifter är helt offentliga och dessutom ligger lättillgängliga på flertalet olika hemsidor. På grund av detta är det idag enkelt för bedragare att leta fram alla uppgifter de behöver för att kapa dig eller ditt företag.

Förutom Offentlighetsprincipen finns det ytterligare en grundprincip: i Sverige ska det vara enkelt att driva bolag. Detta innebär även att näringsidkarens myndighetskontakt ska vara så enkel och smidig som möjligt. I sin tur medför dessvärre detta att det blir enklare för en bedragare att begå brott som riktar in sig på just företag – såsom bolagskapningar. 

En bolagskapning innebär i princip att någon utomstående lyckas ändra uppgifterna om ditt företag hos Bolagsverket. Konsekvensen blir följdvis att bedragaren kan köpa varor och tjänster i ditt namn med hjälp av falska bolagshandlingar. Du kan dessutom råka ut för att den som har kapat ditt bolag ändrar din företagsadress för att därefter beställa varor till en falsk leveransadress. Förutom detta förekommer även att bedragaren kan få tillgång till dina bankkonton, till följd av en bolagskapning.

För att undvika att bli utsatt för denna typ av brott är det starkt rekommenderat att skaffa ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag. Ring oss på 042 – 12 19 11 för att skydda dina uppgifter redan idag.

 

Ring till oss
042-12 19 11

Så här hjälper vi dig!

Exempel på händelser som berör bolaget och som leder till att vi notifierar dig via SMS och E-post vid förändringar:

 • Företagsnamn & adress
 • Betalningsanmärkningar och rating samt skuldsaldo
 • Styrelsemedlemmar och revisor
 • F-skattebevis
 • Bokslut
 • Firmatecknare och andra exekutiva befattningar
 • Konkursförvaltare
 • Historiska händelser i upp till 3 år

Exempel på händelser som berör din identitet och leder till att vi notifierar dig via SMS och E-post vid förändringar:

 • Ansökan om lån och krediter
 • Försäljning av lagfart och fastighet
 • Adressändring
 • Betalningsanmärkningar och skuldsaldo
 • Köp av varor mot avbetalning
 • Beställning av personbevis
 • Alla upplysningar kring din kredit som görs via Bisnode & Creditsafe

Om du blir drabbad av ett bedrägeri:

Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök eller ett bedrägeri finns vår assistanslinje tillgänglig för dig dygnet runt, alla årets dagar. Det är alltid en person som svarar på nummer 042-12 19 51 för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Efter ett bedrägeriförsök hjälper vi dig bestrida felaktiga fakturor hos fordringsägare, kontakta nödvändiga myndigheter och instanser för att återställa din kreditstatus.

Om följden av en bolags- eller ID-kapning leder till tvist eller domstolsprövning är det ditt försäkringsbolags uppgift att träda in, skulle detta däremot inte vara fallet hjälper vi dig med att föra din talan.

Vi vill uppmärksamma om bedrägeriförsök!
 
Det har under de senaste veckorna framkommit att bedrägeriförsök via SMS skett i större utsträckning. I SMSet står det att ett lån du ansökt om blivit beviljat samt ett telefonnummer du ska kontakta vid eventuella frågor. Ring inte detta nummer!
Kontaktar du detta nummer förklaras det att flertalet banker beviljat ditt lån. De förklarar att om du själv inte ansökt om lånet kan de rekommendera ett företag som kan skydda dig och stoppa lånet. De uppmanar i samband med detta att du ska skaffa ett "skydd" och göra en direktbetalning för att stoppa lånet. Det har uppmärksammats att detta SMS är falskt och lånet existerar inte.
Direktbetalningen i samband med "skyddet" är bedrägeriet i sig.
 
Vi uppmanar dig att inte kontakta numret. 
Vid osäkerhet är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.
Vänliga hälsningar, Vännerna på ViPo.