U

Bolagskollen

Med hjälp av ViPo’s Bolagskollen ligger du steget före bedragarna tack vare ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag. När det sker en kreditupplysning eller ändring i dina bolags- eller personuppgifter blir du snabbt därpå meddelad via SMS och/eller e-post.

Här får du  möjlighet att skydda dina uppgifter, samtidigt som du snabbt blir meddelad vid eventuella förändringar. Förutom ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag, kan du dessutom bevaka bolagsengagemang, kreditstatus och företagsintressen – allt för att få så bra koll på läget som möjligt!

Bolagsbevakning

I tjänsten Bolagskollen ingår en del vi valt att kalla för Bolagsbevakning. Med ViPo’s Bolagsbevakning får du möjlighet att bevaka och följa företag du är intresserad av. Genom att ha koll på kunder, konkurrenter eller andra företagsintressen, kan du planera inför framtiden med en djupare inblick.

Om något av dina bevakade företag får ett betalningsföreläggande från Kronofogden, gör en förändring i sin styrelse eller liknande, blir du larmad via SMS och mail. För att kontrollera händelsen går du enkelt in på Mina Sidor där du får ta del av mer utförlig information kring dina bevakade företag.

Om en kund får ett betalningsföreläggande från Kronofogden på 4000 kr, kan du förbereda dig på att din ställda faktura på 5000 kanske inte kommer att betalas i tid. Desto mer information du har, desto mer kan du ta kontroll över situationen – och ditt företags framtid.

Med PRIO ingår Spärrservice och Skyddsdekaler.

Så här hjälper vi dig!

Exempel på händelser som berör bolaget och som leder till att vi notifierar dig via SMS och E-post vid förändringar:

 • Företagsnamn & adress
 • Betalningsanmärkningar och rating samt skuldsaldo
 • Styrelsemedlemmar och revisor
 • F-skattebevis
 • Bokslut
 • Firmatecknare och andra exekutiva befattningar
 • Konkursförvaltare
 • Historiska händelser i upp till 3 år

Exempel på händelser som berör din identitet och leder till att vi notifierar dig via SMS och E-post vid förändringar:

 • Ansökan om lån och krediter
 • Försäljning av lagfart och fastighet
 • Adressändring
 • Betalningsanmärkningar och skuldsaldo
 • Köp av varor mot avbetalning
 • Beställning av personbevis
 • Alla upplysningar kring din kredit som görs via Bisnode & Creditsafe

Om du blir drabbad av ett bedrägeri:

Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök eller ett bedrägeri finns vår assistanslinje tillgänglig för dig dygnet runt, alla årets dagar. Det är alltid en person som svarar på nummer 042-12 19 51 för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Efter ett bedrägeriförsök hjälper vi dig bestrida felaktiga fakturor hos fordringsägare, kontakta nödvändiga myndigheter och instanser för att återställa din kreditstatus.

Om följden av en bolags- eller ID-kapning leder till tvist eller domstolsprövning är det ditt försäkringsbolags uppgift att träda in, skulle detta däremot inte vara fallet hjälper vi dig med att föra din talan.

Bolagskapningar

I och med att vi haft Offentlighetsprincipen i Sverige ända sedan år 1766 är det inte helt oväntat att vårt internetbaserade samhälle skapar vissa problem. Trots att detta är en av våra grundstenar i lagstiftningen, innebär Offentlighetsprincipen kortfattat att våra personuppgifter är helt offentliga och dessutom ligger lättillgängliga på flertalet olika hemsidor. På grund av detta är det idag enkelt för bedragare att leta fram alla uppgifter de behöver för att kapa dig eller ditt företag.

Förutom Offentlighetsprincipen finns det ytterligare en grundprincip: i Sverige ska det vara enkelt att driva bolag. Detta innebär även att näringsidkarens myndighetskontakt ska vara så enkel och smidig som möjligt. I sin tur medför dessvärre detta att det blir enklare för en bedragare att begå brott som riktar in sig på just företag – såsom bolagskapningar. 

En bolagskapning innebär i princip att någon utomstående lyckas ändra uppgifterna om ditt företag hos Bolagsverket. Konsekvensen blir följdvis att bedragaren kan köpa varor och tjänster i ditt namn med hjälp av falska bolagshandlingar. Du kan dessutom råka ut för att den som har kapat ditt bolag ändrar din företagsadress för att därefter beställa varor till en falsk leveransadress. Förutom detta förekommer även att bedragaren kan få tillgång till dina bankkonton, till följd av en bolagskapning.

För att undvika att bli utsatt för denna typ av brott är det starkt rekommenderat att skaffa ett skydd som täcker både dig själv och ditt företag. Ring oss på 042 – 12 19 11 för att skydda dina uppgifter redan idag.

Fyll i formuläret för att få offert för Bolagskollen.

REGISTRERA NYCKELBRICKA

ENKELT
För att vi ska veta att det är just dina nycklar som kommit in till oss är det viktigt att du registrerar din nyckelbricka. Skanna QR-koden ovan med kameran på din telefon, eller gå in på www.vipo.se/nyckelbricka .

SNABBT
Skulle du bli av med dina nycklar lägger upphittaren dem endast i en av PostNords brevlådor. När vi fått tag på nycklarna kontaktar vi dig, så all blir som vanligt igen.

TRYGGT
Koden på din nyckelbricka är unikt för bara dig. Vem nycklarna tillhör stannar mellan oss, och vi lämnar endast ut nycklarna till den person som de står registrerade på. Koden på nyckelbrickan finns på baksidan och börjar med VPB.

HÄMTA DITT GRATIS RFID-BLOCKER KORT!Fyll i formuläret för att beställa hem ditt kostnadsfria RFID-Blocker kort*.

VARFÖR ViPo'S RFID-BLOCKER?
- Vi på ViPo prioriterar din trygghet. Vi vill göra det lättare att skydda dina viktiga kort-& värdehandlingar. Tack vare den QR-kod som lett dig hit har du nu möjlighet att hämta ut ett kostnadsfritt RFID-Blocker kort! Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter här på sidan.

Lägg kortet i din plånbok intill de kort som har "RFID-symbolen". När det är dags att betala flyttar du bara kortet - och signalen fungerar igen!

* För att beställa hem ett kostnadsfritt kort krävs giltiga kontakt- och personuppgifter. Endast ett kort per kund.