RFID-Blocker

Vad är ett RFID-kort?

RFID står för “Radio Frequency Identification“. Det är en teknik som kortfattat innebär att ett RFID-chip kan utbyta information med en RFID-läsare.

RFID står för “Radio Frequency Identification“. Det är en teknik som kortfattat innebär att ett RFID-chip kan utbyta information med en RFID-läsare. Förenklat kan man jämföra RFID-chipet med en streckkod; skillnaden är att en streckkod måste vara synlig för avläsaren medan RFID-signalen är osynlig. RFID-chip används idag bland annat för märkning av varor, i lås och i betal- och kreditkort.

Tekniken uppdateras snabbt och med dagens teknik i bankkorten kan bedragare skimma dina betalkort med en smartphone och få tag i dina kortuppgifter och därmed finns risken att bli utsatt för bedrägeri.

Läs mer om riskerna med skimming här.

Sök jobb som säljare hos ViPo i Helsingborg
RFID-Blocker
Skimming

RFID-blocker kort

Med ett RFID-blocker kort i din plånbok håller du dina kortuppgifter säkra. Alla moderna betalkort som erbjuder kontaktlös betalning innehåller idag ett RFID-chip.

Tekniken uppdateras snabbt och med dagens teknik i bankkorten kan bedragare skimma dina betalkort med en smartphone och få tag i dina kortuppgifter och därmed finns risken att bli utsatt för bedrägeri.
Kortet har samma storlek som ett vanligt betalkort och passar därför i alla plånböcker. Designen är snyggt mattsvart.

RFID-Blocker

Skydda dina betalkort mot RFID-läsare!

RFID-Blocker

Hur vet jag om kortet fungerar?

Du kan själv testa om det fungerar! Det enklaste sättet är i en självutcheckning på en stormarknad, eller när du ska betala via “blipp”. När du ska använda ditt betalkort lägger ditt RFID-Blocker kort intill betalkortet och terminalen bör nu visa ett felmeddelande. Det är viktigt att ditt RFID-kort placeras intill dina betalkort med RFID-signal för att det ska fungera ordentligt.

Vilka kort är sårbara?

Alla kort med den kontaktlösa symbolen använder RFID-tekniken. Tekniken är dock inte endast begränsad till kort med denna symbol, om du till exempel använder en nyckelbricka som nyckel/passerkort kan även den innehålla uppgifter som använder samma frekvens (13,56MHz) som kontaktlösa kort.

Kan jag fortfarande använda kontaktlösa betalningar?

Absolut! För att genomföra ett kontaktlöst köp, exempelvis i kassan, tar du helt enkelt bort blocker-kortet från det betalkort du ska använda och placerar det nära skannern precis som vanligt.

Hur många antal behöver jag?

Korten omfattar en yta på ca 25-40 mm beroende på olika omständigheter. Har du en extra stor plånbok med många kort kan det vara en god idé att använda flera kort.

ID-Kapning
Skydda dina kort

Hur kan du skydda dina betalkort mot nfc-läsare?

Du behöver ingen teknisk expertis för att använda kortet. Allt som behövs är att du placerar det intill dina betal- och kreditkort. Det har ingen betydelse vilken typ av plånbok du använder, kortet har alltid samma storlek som ett vanligt betalkort.

Våra RFID-kort är skapade för att blockera signalen från NFC-läsare. Detta hindrar skadliga läsare från att skimma dina betalkort och bedragare från att stjäla dina kortuppgifter.

En kort som skapats med syfte

RFID är en teknik som gör dina köp mycket mer smidiga men innebär även att kriminella kan utnyttja tekniken genom skimming av korten. Med hjälp av en NFC-läsare kan massavläsning av kortinformation, där varken fysisk kontakt med korten eller den kriminella förekommer, ske genom många av de nya mobiltelefonerna som även de har inbygga NFC-läsare. Massavläsning sker oftast på köpcenter, flygplatser eller andra platser där många människor vistas samtidigt.

Vi har tagit fram en enkel produkt med syftet att skydda dig och dina pengar.

Kontakta ViPo

RFID-Blocker

Mer information och egenskaper

  • Förhindrar din personliga data från att kopieras olagligt.
  • Skyddar dina bank/kreditkort och personuppgifter.
  • Skyddar nya ID-kort/pass och körkort.
  • Passar alla kortfack, korthållare, plånböcker och mobilskal.
  • RFID-blocker kortet skickar ut störningssignal som gör dina konaktlösa kort “osynliga”.
  • Enkelt och smidigt placeras bara i plånboken, inga batterier krävs.
  • Skyddar alla kort med lagrad RFID-information.
  • Omfattar en yta på ca 25-40mm (beroende på omständigheterna).
  • Skyddar ID-kort med NFC.

Bli kontaktad av oss för mer info om andra tjänster. Eller sök andra tjänster genom att gå till vår meny.

Betalkort
0