RFID-Blocker

Vad är ett RFID-kort?

RFID står för “Radio Frequency Identification“. Det är en teknik som kortfattat innebär att ett RFID-chip kan utbyta information med en RFID-läsare.

Förenklat kan man jämföra RFID-chipet med en streckkod; skillnaden är att en streckkod måste vara synlig för avläsaren medan RFID-signalen är osynlig. RFID-chip används idag bland annat för märkning av varor, i lås och i betal- och kreditkort.

Skydda dina betalkort
Tekniken utvecklas snabbt och med dagens teknik i bankkorten kan bedragare enkelt skimma dina betalkort. Endast en smartphone krävs för att få tag i dina kortuppgifter och därmed finns risken att bli utsatt för bedrägeri.

 

Köp RFID-Blocker

RFID-kort mot trådlös skimming
Skydda dina kort

Hur kan du skydda dina betalkort mot nfc-läsare?

Du behöver ingen teknisk expertis för att använda kortet. Allt som behövs är att du placerar det intill dina betal- och kreditkort. Det har ingen betydelse vilken typ av plånbok du använder, kortet har alltid samma storlek som ett vanligt betalkort.

Våra RFID-kort är skapade för att blockera signalen från NFC-läsare. Detta hindrar skadliga läsare från att skimma dina betalkort och bedragare från att stjäla dina kortuppgifter.

Skimming

RFID-blocker kort

Med ett RFID-blocker kort i din plånbok håller du dina kortuppgifter säkra. Alla moderna betalkort som erbjuder kontaktlös betalning innehåller idag ett RFID-chip.

Tekniken uppdateras snabbt och med dagens teknik i bankkorten kan bedragare skimma dina betalkort med en smartphone och få tag i dina kortuppgifter och därmed finns risken att bli utsatt för bedrägeri.
Kortet har samma storlek som ett vanligt betalkort och passar därför i alla plånböcker. Designen är snyggt mattsvart.

 

Köp RFID-Blocker

RFID-blocker kort mot skimming
RFID-Blocker

Mer information och egenskaper

Ett kort som skapats med ett syfte

RFID är en teknik som gör dina köp mycket mer smidiga men innebär även att kriminella kan utnyttja tekniken genom skimming av korten. Med hjälp av en NFC-läsare kan massavläsning av kortinformation (där varken fysisk kontakt med korten eller den kriminella förekommer) ske genom många av de nya mobiltelefonerna som även de har inbygga NFC-läsare. Massavläsning sker oftast på köpcenter, flygplatser eller andra platser där många människor vistas samtidigt.

Vi har tagit fram en enkel produkt med syftet att skydda dig och dina pengar. Bli kontaktad av oss för mer info om andra tjänster, eller sök andra tjänster genom att gå till vår meny.

 

Köp RFID-Blocker Kontakta oss

Förhindrar din personliga data från att kopieras olagligt

Skyddar dina bank/kreditkort och personuppgifter

Skyddar nya ID-kort/pass och körkort

Passar alla kortfack, korthållare, plånböcker och mobilskal

RFID-blocker kortet skickar ut störningssignaler som gör dina kontaktlösa kort “osynliga”

Kortet används enkelt och smidigt - placera bara i plånboken, inga batterier krävs

Skyddar alla kort med lagrad RFID-information

Omfattar en yta på ca 25-40mm (beroende på omständigheterna)

Skyddar ID-kort med NFC

Skimming

Vanliga frågor om RFID-Kort

RFID-Blocker

Varför använda ett RFID-Blocker kort?
Ett RFID-Blocker kort kapar den trådlösa signalen mellan scannern och betalkortet. Våra RFID-blocker kort ger skydd mot scanning och varken laddare eller batterier för att fungera. Du behöver ingen teknisk expertis för att använda kortet. Allt som behövs är att du placerar det intill dina betal- och kreditkort. Det har ingen betydelse vilken typ av plånbok du har, kortet har samma storlek som ett vanligt kreditkort.
Kan jag fortfarande betala via kontaktlösa betalningar?

Absolut! För att genomföra ett kontaktlöst köp, exempelvis i kassan, tar du helt enkelt bort RFID-Blocker kortet från det betalkort du valt att skydda och placerar det nära skannern precis som vanligt. Du kan även lämna din e-postadress eller ditt telefonnummer för att bli kontaktad av oss direkt och få mer information om vad skimming innebär.

Hur vet jag om mitt RFID-kort fungerar?

Du kan själv testa om ditt RFID-kort fungerar! Det enklaste sättet är i en självutcheckning på en stormarknad, eller när du ska betala via “blipp”. När du ska använda ditt betalkort lägger ditt RFID-Blocker kort intill betalkortet och terminalen bör nu visa ett felmeddelande. Det är viktigt att ditt RFID-kort placeras intill dina betalkort med RFID-signal för att det ska fungera ordentligt.

Vilka kort är sårbara mot skimming?

Alla kort med den kontaktlösa symbolen använder RFID-tekniken och är sårbara mot skimming. Tekniken är dock inte endast begränsad till kort med denna symbol, om du till exempel använder en nyckelbricka som nyckel/passerkort kan även den innehålla uppgifter som använder samma frekvens (13,56MHz) som kontaktlösa kort. Kontakta oss om du vill lära dig med om hur du skyddar dig, eller läs mer om hur skimming fungerar här.

Hur många RFID-kort behöver jag?

Ett RFID-Kort omfattar en yta på ca 25-40 mm beroende på olika omständigheter. Har du en extra stor plånbok med många kort kan det vara en god idé att använda flera kort.