RFID-Blocker kort

RFID står för “RadioFrekvensIdentifikation“. Det är en teknik som kortfattat innebär att ett RFID-chip kan utbyta information med en RFID-läsare. Förenklat kan man jämföra RFID-chipet med en streckkod; skillnaden är att en streckkod måste vara synlig för avläsaren medan RFID-signalen är osynlig. RFID-chip används idag bland annat för märkning av varor, i lås och i betal- och kreditkort.

Smidigt och enkelt

Du behöver ingen teknisk expertis för att använda kortet. Allt som behövs är att du placerar det intill dina betal- och kreditkort. Det har ingen betydelse vilken typ av plånbok du använder, kortet har samma storlek som ett vanligt betalkort.

Inga batterier & sladdar

Våra RFID-blocker kort hämtar energi från alla nuvarande RFID-skannrar och behöver därför varken laddare eller batterier för att fungera. Du behöver inte oroa dig för att du behöver extra utrustning. Ditt kort kommer att använda sin egen “fiende” som strömförsörjning!

Vi prioriterar din trygghet!

Skydda dina betal- och kreditkort!

Hur vet jag om kortet fungerar?
Du kan själv testa om kortet fungerar! Det enklaste sättet är i en självutcheckning på en stormarknad, eller när du ska betala via “blipp”. När du ska använda ditt betalkort lägger du RFID-Blocker kortet intill betalkortet och terminalen bör nu visa ett felmeddelande. Det är viktigt att RFID-Blocker kortet placeras intill dina kort med RFID-signal för att det ska fungera ordentligt.

Vilka kort är sårbara? 
Alla kort med den kontaktlösa symbolen använder RFID-tekniken. Tekniken är dock inte endast begränsad till kort med denna symbol, om du till exempel använder en nyckelbricka som nyckel/passerkort kan även den innehålla uppgifter som använder samma frekvens (13,56MHz) som kontaktlösa kort.

Kan jag fortfarande använda kontaktlösa betalningar?
Absolut!

För att genomföra ett kontaktlöst köp, exempelvis i kassan, tar du helt enkelt bort blocker-kortet från kortet du ska använda och placerar betalkortet nära skannern precis som vanligt.

Egenskaper:

  • Förhindrar din personliga data från att kopieras olagligt.
  • Skyddar dina bank/kreditkort och personuppgifter.
  • Skyddar nya ID-kort/pass och körkort.
  • Passar alla kortfack, korthållare, plånböcker och mobilskal.
  • RFID-blocker kortet skickar ut störningssignal som gör dina konaktlösa kort “osynliga”.
  • Enkelt och smidigt placeras bara i plånboken, inga batterier krävs.
  • Skyddar alla kort med lagrad RFID-information.
  • Omfattar en yta på ca 25-40mm (beroende på omständigheterna).
  • Skyddar ID-kort med NFC.

Fyll i formuläret för att bli kontaktad.

REGISTRERA NYCKELBRICKA

ENKELT
För att vi ska veta att det är just dina nycklar som kommit in till oss är det viktigt att du registrerar din nyckelbricka. Skanna QR-koden ovan med kameran på din telefon, eller gå in på www.vipo.se/nyckelbricka .

SNABBT
Skulle du bli av med dina nycklar lägger upphittaren dem endast i en av PostNords brevlådor. När vi fått tag på nycklarna kontaktar vi dig, så all blir som vanligt igen.

TRYGGT
Koden på din nyckelbricka är unikt för bara dig. Vem nycklarna tillhör stannar mellan oss, och vi lämnar endast ut nycklarna till den person som de står registrerade på. Koden på nyckelbrickan finns på baksidan och börjar med VPB.

HÄMTA DITT GRATIS RFID-BLOCKER KORT!Fyll i formuläret för att beställa hem ditt kostnadsfria RFID-Blocker kort*.

VARFÖR ViPo'S RFID-BLOCKER?
- Vi på ViPo prioriterar din trygghet. Vi vill göra det lättare att skydda dina viktiga kort-& värdehandlingar. Tack vare den QR-kod som lett dig hit har du nu möjlighet att hämta ut ett kostnadsfritt RFID-Blocker kort! Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter här på sidan.

Lägg kortet i din plånbok intill de kort som har "RFID-symbolen". När det är dags att betala flyttar du bara kortet - och signalen fungerar igen!

* För att beställa hem ett kostnadsfritt kort krävs giltiga kontakt- och personuppgifter. Endast ett kort per kund.