Kreditupplysning för företag

Bolagskollen

Vår kreditupplysningstjänst för företag

Med hjälp av ViPo’s kreditupplysningstjänst Bolagskollen ligger du steget före bedragarna tack vare ett skydd som täcker både dig själv och bolaget.

När det sker en kreditupplysning eller ändring i dina bolags- eller personuppgifter, blir du snabbt meddelad via SMS och/eller e-post. Du får dessutom möjligheten att bevaka och följa företag du är intresserad av. Genom vår kreditupplysningstjänst kan du ha koll på kunder, konkurrenter eller andra företagsintressen, och planera inför framtiden med en djupare inblick.

 

Mer information

Varför kreditupplysning?

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning redogör ekonomisk information om en privatperson eller ett företag. Syftet med en kreditupplysningstjänst är att hjälpa företag och andra organisationer att bedöma betalningsförmåga och hur stor risken är att ge kredit till någon. Bedömningen utgår från antagandet att det är lägre risk att ge kredit till kunder som historiskt sett har skött sin ekonomi, och att det är större risk att ge kredit till kunder som har misskött sin ekonomi.

Vad som ingår i kreditupplysningar kan variera, men med så komplett information som möjligt blir det enklare för banken eller långivaren att fatta ett beslut.

 

Beställ nu

I ViPo’s kreditupplysningstjänst för företag får du information, såsom:

Omsättning, resultat och marginal

När företaget bildades, F-skatt, momsregistrerad, om företaget i fråga är arbetsgivare samt kredit-rating och info om ratingen.

Aktuella händelser

Exempelvis ändrad rating, uppdaterade betalningsansökningar, förändringar i styrelse etc.

Betalningsansökningar

Ansökningar om betalningsföreläggande som inkommit till Kronofogden med totalsumma, samt totalt antal.

Aktuellt skuldsaldo

Total summa och antal Allmänna mål (A-mål), samt total summa och antal Enskilda mål (E-mål).

Betalningsanmärkningar

Total summa och antal Allmänna mål (A-mål), samt total summa och antal enskilda mål (E-mål). Därtill typ av betalningsanmärkning, fordringsägare och datum.

Nyheter & Press
bolagsskydd
Kreditupplysning av företag

Varför ska jag ta en kreditupplysning?

Genom att göra en kreditupplysning kan du känna dig tryggare när du gör affärer. Oavsett om du jobbar direkt mot kunder som är privatpersoner eller företag, är kreditupplysningen ett enkelt sätt att kontrollera och mer noggrant bedöma kundens betalningsförmåga innan affären går igenom.

Självklart är den största anledningen till att göra kreditupplysningar att undvika tunga och onödiga kreditförluster, men det kan även ses som ett sunt verktyg att använda innan man påbörjar nya affärsrelationer, för att alltid ha en faktabaserad grund att stå på innan man skakar hand. 

Kreditupplysningar av aktiebolag är dessutom anonyma.

ViPo’s Bolagskollen

Varför ska jag välja ViPo?

Genom ViPo’s kreditupplysningstjänst Bolagskollen gör vi det möjligt för dig att kontrollera kreditvärdighet hos företagskunder, leverantörer och konkurrenter . På Mina Sidor får du tillgång till din egen kreditprofil där du kan se ärenden, upplysningar och annan viktig information.

För våra Bolagskollen-kunder erbjuder vi obegränsat med kostnadsfria kreditupplysningar på andra företag. Detta gör det enkelt att snabbt ta välgrundade beslut för sitt eget företags ekonomiska framtid. Läs mer om hur kreditbevakning fungerar, eller kontakta oss på ViPo om du vill veta mer.

Bolagskollen

Boka ett samtal med oss!

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Önskad tidpunkt*
:
Välj vilken tid du önskar bli kontaktad. Vi hör vanligtvis av oss inom 48 h på vardagar.
Policy*

Kreditupplysningar

Vanliga frågor om kreditupplysning för företag

Bolagskollen

Kan man se om någon har tagit en kreditupplysning?

Har någon tagit en kreditupplysning på dig, får du ett SMS med information om händelsen. Du kan alltid se samtliga händelser på Mina Sidor.får du en upplysningskopia.

Vem har gjort en kreditupplysning på mig?

Mina Sidor kan du se vem det är som har tagit ut en kreditupplysning på dig, samt vilka uppgifter som har lämnats ut. 

Är kreditupplysning anonymt?

Vid kreditupplysningar på privatpersoner, enskilda firmor, handels- och kommanditbolag skickas alltid en upplysningskopia till personen i fråga. I övriga fall är upplysningar anonyma.

#kreditupplysning privatperson anonymt