Kreditbevakning

Vill du minimera kreditförluster från befintliga kunder?

Läs mer om hur ditt företag kan bevaka riskfyllda förändringar hos dina kunder  genom kreditbevakning.

Idag upplever många företag i Sverige kreditförluster som ett resultat av att befintliga kunder eller andra samarbetspartners finansiella situation förändras. Kreditbevakning är ett bra verktyg för att snabbt få information om det sker förändringar i företagets affärsomgivning. Med kreditbevakning via Bolagskollen kan du enkelt bevaka enskilda företagskunder, men även leverantörer och konkurrenter.

Genom kreditbevakning kan företag få uppdaterade kreditupplysningar såsom kreditvärdighet, betalningsanmärkningar och konkurs. Bevakning ger ett företag chansen att snabbt agera om leverantörer eller kunder har betalningssvårigheter. Självklart är detta ett utmärkt verktyg för att undvika kreditförluster, men det gör det även möjligt att förutse eventuella leveransförseningar.

 

Köp nu

bolagsskydd
Skydda dig och ditt företag

Boka ett samtal med oss!

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Önskad tidpunkt*
:
Välj vilken tid du önskar bli kontaktad. Vi hör vanligtvis av oss inom 48 h på vardagar.
Policy*

Kreditbevakning

Få kontroll över era affärsrelationer

Med hjälp av ViPo’s bevakning varnas du vid väsentliga förändringar i ett företag. Allt från förändringar i styrelsen, adress- och namnändring, till uppdaterad information om dina kunders kredit-rating, men även notiser om bokslut. Både positiva och negativa förändringar hos ett företag meddelas direkt. På så sätt kan risker undvikas, men också möjligheter för nya affärer kan uppdagas.

Tack vare vår kreditbevakning sparar du tid och du får dessutom en chans att fort agera när det sker förändringar hos affärspartners såsom kunder och leverantörer. Med informationen kan du avgöra om det kanske är lägligt att omförhandla ett kontrakt, om det har skett förändringar i styrelsen exempelvis.

Kunskap är makt och med bevakning får du information som kan ge ett övertag när du ska förhandla med ett företag eller kund. Vetskapen om en fusion hos en kund kan betyda ett det nu finns fler affärsområden att leverera tjänster till för ditt företag. Du har med andra ord mer kontroll.

 

Köp nu

Nyheter & Press
Kreditbevakning

Hur fungerar kreditbevakning?

Genom vår tjänst Bolagskollen håller du koll på dina kunder och leverantörers betalningsförmåga genom kreditbevakning. På så vis minskar du risken för kreditförluster.

Kreditbevakning via ViPo är enkelt och smidigt. Du kommer snabbt igång genom att kontakta oss och göra en beställning. Du berättar för oss vilka kunder och leverantörer du vill bevaka sedan är processen igång. Vi skickar notiser med information från exempelvis skatteverket och kronofogden.

Du kan följa företagen du har valt att bevaka genom att logga in på Mina Sidor. Detta ger dig överhanden och du kan ta kontakt för att se till att dina ställda fakturor blir betalade i tid. Kontakta oss på ViPo för hjälp med din kreditbevakning.

 

Köp nu

Skydda dig och ditt företag

Vanliga frågor om kreditbevakning

Bolagskollen

Hur går en bolagskapning till?

Idag kan en bedragare utföra en bolagskapning och ta kontroll över ditt företag – utan att du märker något.

En bolagskapning är ett brott där någon kriminell till exempel kommit åt dina inloggningsuppgifter eller ID-handlingar och utnyttjar dessa för att begå brott. En bolagskapning kan också genomföras genom att någon byter ut hela eller delar i din styrelse, utan din vetskap. Bolagsverket kräver idag endast en namnteckning för att förändra styrelsen, och om du är nöjd med förändringen behöver du inte göra något. Du blir meddelad om förändringen via post och om du missar brevet går du helt enkelt miste om chansen att stoppa förändringen. Uppgifter på Bolagsverket kan alltså ändras utan att du som VD blir meddelad, vilket innebär att du har blivit kapad utan att veta om det. 

En av de mer kända fallen är Tareq Taylor som utsattes för en bolagskapning 2021.

Tareq Taylor blev utsatt för en liga som skrev om styrelsen för företaget hos Bolagsverket – med endast en namnteckning. I Tareq’s fall köpte bedragarna “endast” mobiltelefoner och abonnemang, men en viktig del i historien är att det som uppdagade brottet var att polisen fångat en man som satt i Tareq’s styrelse för ett annat brott.

Det finns prisvärda och enkla sätt att skydda sig och ditt företag mot kapningar. Med Bolagskollen får du information direkt när en förfrågan skickas till Bolagsverket m.m. Kontakta oss för att få mer information och en offert idag!

 

Läs mer information och nyheter om bedrägerier här.

Hur skydda sig mot bolagskapning?

4 enkla tips för att skydda dig mot bolagskapning:

 1. Agera snabbt

  Vid bedrägerier som ID-kapning och Bolagskapning är det viktigt att agera snabbt. Med hjälp av en tjänst som larmar dig direkt vid förändring har du möjlighet att avbryta bedrägeriet innan de kriminella hunnit utnyttja dina uppgifter och kommit över dina bankkonton. Med Bolagskollen får du meddelande direkt vid förändring

 2.  Bevaka rätt uppgifter

  För att kunna agera är det viktigt att du har koll på rätt ställen. Vi bevakar dina uppgifter och meddelar dig om förändringar rörande:

  • Namn och adress på fysiska personer (Skatteverket via Spar)
  • Civilstånd (Skatteverket via Spar)
  • Taxerad inkomst (Skatteverket)
  • Taxerad inkomst, omräkningar (Skatteverket)
  • Fastighetsuppgifter, taxeringsuppgift (Skatteverket)
  • Fastighetsuppgifter, lagfart etc (Lantmäteriet)
  • Äktenskapsförord (Skatteverket)
  • Förkommen ID-handling (Egen registrering/Förlustanmälan)
  • Ställda frågor och frågeställare hos Dun & Bradstreet (f.d. Bisnode) med partners
  • Kreditengagemangsuppgifter (beviljade lån/ krediter)
  • Betalningsanmärkningar Tredskodomar (Tingsrätt)
  • Konkursansökningar (Tingsrätt och Kronofogden)
  • Betalningsföreläggande (Kronofogden)
  • Utmätning/återtaget gods (Kronofogden)
  • Näringsförbud (Tingsrätt) Skuldsaldo (Kronofogden)
  • Skuldsanering (Kronofogden)
  • Konkurser och konkursförvaltare
  • Kronofogden och PoIT
  • Styrelse, VD i Aktiebolag (Bolagsverket)
  • Ekonomisk förvaltare (Tingsrätt via Post- och Inrikes tidningar) (PoIT)
 3. Digitala brevlådor

  En digital brevlåda är ett bra komplement till Bolagskollen. Ladda ner eller läs mer om digitala brevlådor på Skatteverket. OBS! En digital brevlåda informerar inte om en bedragare försöker beställa varor, ta lån etc och larmar inte i realtid. Brevlådan ger dig myndighetspost digitalt, vilket gör det lättare för dig att ha koll på din post men den är inte tillräcklig för att förhindra en bolagskapning.

 4. IT-Säkerhet

  Det vanligaste sättet för en bedragare att ta kontroll över ditt bolag är via din e-post. Använd säkra och starka lösenord och tvåstegsverifiering på känsliga konton. Se även till att ha ett aktuellt och uppdaterat antivirusprogram och lämna aldrig känslig information i mail.

Hur skyddar jag mitt företag mot bolagskapning?

Skydda ditt företag mot bolagskapning med hjälp av en tjänst som larmar dig direkt vid förändringar.

När du tar del av förändringar i dina företagsuppgifter vet du omedelbart om något inte stämmer. Att bli meddelad om förändringar i dina uppgifter hos exempelvis bolagsverket, ger dig möjlighet att kunna agera snabbt och direkt avvärja ett hot om bedrägeri. Det är svårt om inte omöjligt att själv hålla koll och bevaka sina uppgifter dygnet runt.

Med bolagsskyddet Bolagskollen får du SMS och e-post så snart något förändras.

Vad är bolagsbevakning?

Med bolagsbevakning kan du hålla koll på förändringar hos kunder, leverantörer och intresseföretag.

Bolagskollen är en tjänst som bevakar dina juridiska uppgifter både som privatperson och företag. Tjänsten är länkad till de viktigaste offentliga registren och kan på så sätt upplysa om när förändringar sker. Du blir även meddelad när det sker en kreditupplysning på dig eller ditt företag, vilket är väsentlig information då en obefogad kreditupplysning kan indikera på bedrägeri, och vara början på en kapning.

En bonus är att Bolagskollen även erbjuder bolagsbevakning vilket gör att du kan hålla kolla på eventuella förändringar hos kunder och leverantörer. Allt detta hittar du under Mina Sidor.

Vad är kreditbevakning?
Kreditbevakning via Bolagskollen är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad med information rörande ditt företag. Med kreditbevakningen får du larm via SMS och e-post om förändringar sker i ditt företag, dina kunders företag, konkurrenter eller leverantörers kredit. Du väljer själv vilka företag du vill bevaka. Dessutom får du alltid obegränsat med kostnadsfria kreditupplysningar av företag hos ViPo.
Hur fungerar kreditbevakning?

Via tjänsten Bolagskollen får du tillgång till kreditbevakning av företag. Du kan själv lägga in vilka företag du vill bevaka på Mina Sidor.

Med hjälp av kreditbevakning får du omfattande information om kunder, leverantörer eller konkurrenter. Tack vare att du blir varnad rörande förändringar i krediten hos dessa företag kan du minska risken för kreditförluster.