Mobilt Brandlarm

23 000 bränder anmäls varje år till försäkringsbolagen

I Sverige anmäls fler än 23 000 bränder i bostäder till försäkringsbolagen varje år. Mer än 6 000 av dessa bränder är så allvarliga att brandkåren tillkallas. Med vår unika tjänst Mobilt Brandlarm ligger du steget före vid en potentiell katastrof. Tack vare vår patenterade brandvarnare får du ett SMS och ett samtal från oss redan vid tidig rökutveckling.

ViPo’s larmcentral är ISO certifierad och ringer upp dig så fort en rökutveckling sker. Har du inte möjlighet att svara kontaktar vi de personer som finns på din kontaktlista i turordning.

mobilt-brandlarm-sms
Bli meddelad direkt

Ett livsviktigt beslut

Med ViPo’s Mobila Brandlarm blir du meddelad direkt när en rökutveckling uppstår. Vi ringer upp dig för att kontrollera status och ger dig möjlighet att agera innan det är försent.
Enligt statistik uppstår de flesta bränder när du inte är hemma. Med ditt mobila brandlarm tar du ett stort steg mot en säkrare vardag. Tillsammans kan vi förhindra oönskade skador, men framför allt rädda liv.

Koll på batteriet

Var tionde bostad i Sverige, mer än 400 000 hushåll, saknar en fungerande brandvarnare. Vanligtvis p.g.a. ett ej fungerande batteri. Vi skickar ut SMS vid låg batterinivå, du kan då enkelt svara på SMSet för att få ett nytt hemskickat.

Vanliga frågor om Mobilt Brandlarm

Är brandlarm kopplat till larmcentral?

Ja. ViPo’s Mobila Brandlarm är försett med ett SIM-kort som kommunicerar med dig och vår larmcentral. Vid rökutveckling skickar vi ett SMS och vår larmcentral ringer sedan upp dig. Har du inte möjlighet att svara ringer vi din kontaktlista i turordning. Observera dock att vi inte har möjlighet att kontakta SOS.

Måste man ha brandvarnare?

Ja. Minst en brandvarnare ska finnas i alla bostäder.

Var ska man placera ett brandlarm?

Ett brandlarm ska placeras i taket, i mitten av rummet. Var försiktig med att inte placera din brandvarnare för nära ventilationsöppningar och fönster, en bra riktlinje är att placera larmet minst 50 cm från en vägg.

Hur många brandlarm behöver man?

Du bör ha ett brandlarm på varje våning. Vi rekommenderar att ha ett larm per 100 kvm.

brander-i-bostader-anmals-varje-ar-i-sverige-till-forsakringsbolagen

23 000 bränder i bostäder anmäls varje år i Sverige till försäkringsbolagen

6000-av-dessa-brander-ar-sa-allvarliga-att-brandkar-rycker-ut

6000 av dessa bränder är så allvarliga att brandkår rycker ut

100-personer-omkommer-varje-ar-av-brander-i-bostaden

100 personer omkommer varje år av bränder i bostaden

Prisbelönt innovation

Brandskydd i tre steg

Ditt mobila brandlarm kräver ingen kabeldragning! Du sätter helt enkelt upp brandvarnaren i ett befintligt takfäste eller använder den dubbelhäftande tejpen som ingår.
Brandvarnaren drivs med ett vanligt 9-volts batteri och räcker i upp till 24 månader. För säkerhetens skull meddelar vi dig även när det är dags att byta batteri.

Larm via SMS

Vid en rökutveckling ger brandvarnaren ifrån sig en kraftig signal samtidigt som du får ett SMS. Vi ringer därefter upp dig för att säkerställa status. Är du i närheten kan du snabbt ta dig hem och kontrollera läget. Vid behov larmar du brandkåren via 112.

Vi ringer dig

Strax efter att du mottagit vårt SMS ringer vi upp dig. Detta för att se till att du nåtts av informationen. Vi försöker också på bästa sätt hjälpa dig hantera situationen.

Kontaktlistan

Går det inte att nå dig börjar vi så snabbt som möjligt ta kontakt via den kontaktlista du uppgett. Kontaktlistan kan bestå av 4 personer, alla med syfte att ta sig till ditt hem och sedan vidta lämpligaste åtgärd för att förhindra en katastrof.

mobil-brandlarm-automatiskt
Undvik bränder i hemmet

Beställ Mobilt Brandlarm

Fyll i formuläret nedan för att tala med en av våra säkerhetsrådgivare om vilket larm som passar dig bäst.

Namn